www.magd-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Магдалинівський район >> Новини району
Звернення виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації Ю.Коробова з нагоди 31-ї річниці Чорнобильської трагедії.
Версія для друку Написати листа

Звернення виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації Ю.Коробова з нагоди 31-ї річниці Чорнобильської трагедії.

Шановні Магдалинівці!
В історії нашого багатостраждального народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. 26 квітня 1986 року назавжди увійшло в історію цивілізації, як одна з найбільших техногенних катастроф. Сьогодні виповнюється 31 рік з того дня, коли у наше з Вами життя увійшло слово з гірким присмаком великої і нечуваної біди –«Чорнобиль». Від імені районної влади дозвольте висловити співчуття усім, кому довелося відчути біль втрати рідних і близьких, усім, хто потребує постійної допомоги та піклування.
Ця аварія стала поворотним моментом в історії, трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців, її наслідки відчувають і ще довго відчуватимуть на собі майбутні покоління.
Життя триває... І ним ми зобов’язані тим людям, які собою закрили нас від страшної біди. Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо.
На території району проживає 218 учасників ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції. А скільки ліквідаторів уже пішли із життя від хвороб, які дістали, ліквідовуючи наслідки Чорнобильської аварії. Тільки за останні два роки померло 7 ліквідаторів.
Як не сумно констатувати цей факт, але Чорнобиль відкрив собою нову епоху. Ми ділимо історію на період "до і після Чорнобиля". Щороку, 26 квітня, ми покладаємо до пам’ятного знаку «Героям –Чорнобильцям» квіти, вінки. І у кожного із нас в очах сльози і щемить душа… Бо час не загоїв чорнобильських ран… Наша пам’ять і пам’ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року.
Так ведеться у цілому світі: в годину великого лиха, у час смертельної небезпеки у перші ряди боротьби стають найвідважніші. Тисячі і тисячі ліквідаторів ціною власного здоров’я і навіть життя закрили собою світ від жахливих променів радіації – пожежники, лікарі, військові, правоохоронці, будівельники, водії, механізатори.
Ми безмежно вдячні, Вам – ліквідаторам аварії, за врятовані мільйони життів, ми ніколи не забудемо тих кого з нами не має поряд, тих хто не вагаючись взяв участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Адже без Вашої мужності і відваги катастрофа могла бути набагато масштабнішою.
Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашого району, які 31 років тому, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду всім нам, нашим дітям…
Нехай ніколи не повториться жах тієї масштабної техногенної катастрофи, нехай залишиться тільки пам’ять про ті моторошні події, яка навчить нас цінувати нашу Землю, природу, мир, спокій та людське життя.
Щиро зичу вам та вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська вдячність, повага та турбота за Вашу відданість та мужність!

З повагою
Виконуючий обов’язки
голови райдержадміністрації Юрій Коробов

Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор