Магдалинівський район
www.magd-rn.dp.gov.ua




06 вересня 2019 року у місті Дніпро відбулася регіональна конференція: “Концепції реалізації завдань запобігання та протидії домашньому насильству”. Конференція проводилася в рамках навчального проекту “Ефективна взаємодія суб'єктів з протидії домашньому насильству, як запорука розвитку демократичного та європейського суспільства в Дніпропетровській області”. Захід відбувався за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення.


В роботі конференції взяли участь заступник голови Магдалинівської райдержадміністрації Олександра Колісник та голови Котовської, Топчинської, Очеретуватівської, Першотравенської сільських рад Магдалинівського району.


На початку конференції учасники мали змогу послухати доповідь, по онлайн-зв'язку, заступника Міністра соціальної політики України Наталію Володимирівну Федорович, що розповіла про перспективи розвитку протидії домашньому насильству та подальшої співпраці з Фондом ООН у галузі народонаселення. Наступними були виступи спікерів, представників та керівників структурних підрозділів міністерств у компетенцію яких входить запобігання та попередження домашньому насильству за ознакою статі, представника Фонду Народонаселення ООН в Україні.
Заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ірина Грицай, що у Дніпрі вперше проводиться конференція, де зібрали представників всіх профільних міністерств, які опікуються питаннями домашнього насильства. Порівняно з іншими роками, за сім місяців 2019 року на Дніпропетровщині зафіксували майже 5,5 тис. випадків домашнього насильства. Фахівці пов’язують це з тим,що жертви стали рідше замовчувати факти насильства. Співпраця - це дуже важливий аспект реалізації будь-якого Закону. Коли є взаємодія між поліцією, судами, юстицією, громадськими організаціями, ми можемо акумулювати ці зусилля і ефективно захищати права наших громадян.
Така конференція проходила на Дніпропетровщині вперше і наприкінці було вирішено, що на Дніпропетровщині запровадять серію тренінгів із запобігання домашньому насильству. Навчатимуть освітян, медиків, поліцейський – всі, хто може допомогти зарадити проблемі.



КОНФЕРЕНЦІЯ 2019.docКОНФЕРЕНЦІЯ 2019.doc