Магдалинівський район
www.magd-rn.dp.gov.ua


Дорога до знань – шкільним автобусом

В рамках обласної програми «Шкільний автобус» дві школи Магдалинівського району – Заплавська та Першотравенська – отримали нові шкільні автобуси.
Ключі від нового транспортного засобу передав директору Заплавської ЗОШ Григорію Миколайовичу Войтенку народний депутат України Вадим Григорович Нестеренко.
– Передаю вітання від губернатора Валентина Резніченка, – звернувся до присутніх дітей, вчителів і батьків Заплавської ЗОШ народний депутат. – Завдяки спільним зусиллям облдержадміні-страції та обласної ради такі події зараз відбуваються у багатьох навчальних закладах Дніпропетровщини. От тільки проїхав я по тій дорозі, по якій їздитиме шкільний автобус і зрозумів, що надовго його не вистачить – дорожнє покриття у жахливому стані. Тому вже маємо наступне завдання: прикласти максимум зусиль, звертатись у всі можливі інстанції для того, щоб дорогу привели у належний стан.
– Ця дорога – державного значення, – додав голова районної ради Володимир Дробітько. – Ми вже зверталися до автодору, вони склали дефектологічний акт. Будемо все робити для того, щоб цю дорогу відремонтувати.
Шкільний автобус підвозитиме до Заплавської школи дітей з Минівки, Краснопілля та Кременівки. Але, крім підвозу учителів і учнів до школи, а молодших – до дитсадка, завдяки наявності транспорт-ного засобу школярі мають можливість брати участь у змаганнях, конкурсах та олімпіадах, їздити на екскурсії не тільки в межах району, але і області.
Директор Першотравенської ЗОШ Ольга Павлівна Ягольник так само отримала ключі від новенького шкільного автобусу. Емоції у присутніх такі ж радісні і позитивні, як і в Заплавській школі, адже всім приємно, що діти з віддалених сіл матимуть можливість отримувати якісну освіту у чудовій школі, яка вигідно відрізняється своїми умовами – гарне приміщення, доглянута територія, а з 1 вересня – новий статус «навчально-виховного комплексу». Тож слова подяки від дітей, учнів та батьків, адресовані народному депутату Вадиму Нестеренку, перекликалися між собою за своїм змістом. Але найбільше зачепив «за живе» виступ директора Заплавської ЗОШ Григорія Войтенка:
– Цього року – ювілейний день народження нашої країни. Приємно, що такий подарунок ми отримали напередодні 25-го Дня Незалежності України. Але прикро, що за ці 25 років у державі не навчилися йти однією дорогою – всі разом, від села і до міста. На такому фоні робота народного депутата Вадима Григоровича Нестеренка виглядає «білою плямою» відповідальності, дотримання слова та небайдужості до нас, своїх виборців. Якби кожен у владі так працював, – безперечно, ми б жили набагато краще.


Наталія Попович