www.magd-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 18 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Магдалинівський район >> Новини району
Звернення виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації Юрія Коробова до жителів району в День вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні
Версія для друку Написати листа

Шановні земляки!

25 листопада - скорботний день для всього українського народу. Голодомор 1932-1933-го років назавжди увійшов в нашу історію як велика трагедія, наслідки якої затьмарили своєю жахливістю навіть воєнні лихоліття. Це не просто історична минувшина, а незагоєна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь. “ Голодомор — це помста за свободу. Українців карали смертю за здобуту незалежність від імперій. Геноцид знищив ключові свободи: мільйони позбавлені життя, в країну повернено рабство — селянам обмежили пересування і відібрали паспорти, колгоспи застосовували примусову працю, люди не могли сподіватися на недоторканість житла, не мали свободи релігії, їх обмежили в культурних правах. Але режим не зумів досягнути головного – Україну не зламали. І свою незалежність ми змогли підтвердити вже 1991 року”, — говорить Володимир В’ятрович історик, Голова Українського інституту національної пам’яті
Сумні спогади про ті трагічні сторінки історії щемливо торкаються сердець кожного з нас. Сьогодні, нажаль, ми не можемо повернути час назад та виправити ті лихі події далеких 32-33 років. Та наш синівський обов’язок – зробити все, аби зболена пам'ять про заморених голодом, розстріляних, закатованих була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь, аби ніколи не допустити подібного на нашій українській землі та в світі, берегти мир і спокій, жити у злагоді і порозумінні.
В ці скорботні листопадові дні схилімо голови перед світлою пам’яттю тих, хто потрапив у грізні жорна тоталітарного режиму, кого забрала голодна смерть.
Хай же пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, додасть нам сил та волі, мудрості й наснаги для зміцнення та подальшої розбудови квітучої держави, розвитку демократії, вільного життя кожної людини.
Закликаю керівників усіх підприємств, установ, організацій, жителів району 25 листопада приспустити Державний Прапор України, пов’язаний чорною стрічкою, обмежити проведення розважальних заходів і долучитися до поминального богослужіння за померлими від голоду в Україні та церемонії вшанування пам’яті жертв голодомору, які відбудуться о 14.30 год. в смт. Магдалинівка по вулиці Центральній, 42 у храмі Марії Магдалини та біля пам’ятного знаку жертвам голодоморів. О 16.00 год. запалімо у своїх домівках свічки в знак пам’яті тих, хто загинув внаслідок голодомору.
Пам’ятаймо страшну трагедію голодомору, розумом і серцем осягнімо її смертоносну силу, щоб вона ніколи і ніде більше не повторилася. болючі спогади про лихо будять наші думки і не дозволять збайдужіти серцям. наші молитви та світло запалених свічок зігріють невинно загублені душі. Вічна їм пам'ять!


Виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Юрій Коробов
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор