www.magd-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Магдалинівський район >> Новини району
Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України
Версія для друку Написати листа
Захищати неба й поля синьо-жовтий стяг

23 серпня в смт Магдалинівка відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України, на якій зібралися жителі селища, району, учасники антитерористичної операції на сході України. З днем Державного Прапора присутніх привітали Ю.І.Мостовий, голова районної державної адміністрації, В.А.Дробітько, голова районної ради.
Одним з найважливіших елементів процесу становлення державності будь-якої країни є визначення національної символіки як невід’ємної ознаки незалежності. Кожен народ, шануючи свою історію, шанує і свої святині.
Без сумніву, державний синьо-жовтий прапор і є однією з найголовніших святинь народу.
Прапор – це символ нашої боротьби за свободу і незалежність. Символ, який об’єднує людей різного віку і професій, наповнює їх патріотичним почуттям обов’язку – захищати свою Вітчизну. Під прапором український народ засвідчив своє право на прагнення до свободи, незалежності, гідного життя у єдиній сім’ї європейських народів. Згідно з Указом Президента України від 23 серпня 2004 р. в Україні започатковане щорічне святкування Дня Державного Прапора. Символічно, що поряд стоять два свята 23 і 24 серпня – День Державного Прапора і День незалежності України.
– Сьогодні ми зібралися із вами, щоб вшанувати Державний Прапор України, бажаю всім добра, миру, злагоди, – звертався на урочистості В.Дробітько, голова районної ради, – завдячуємо учасникам АТО, які захищають нашу рідну землю на сході України.
«Випала така нам доля, нам такий судився шлях, захищати неба й поля синьо-жовтий стяг». Право підняти Державний Прапор на урочистій церемонії було надано учаснику антитерористичної операції, старшому солдату В’ячеславу Володимировичу Нікітінському та учениці 11-А класу Магдалинівської загальноосвітньої школи Дар’ї Кацай.
У День Державного прапора України, за традицією, біля великого державного прапора вручили основний документ, що засвідчує громадянство України – паспорт громадянина України – Валерії Рубльовій, Аліні Качан, Станіславу Попову.
– Пам’ятайте, ви – майбутнє України, тож своєю працею, здобутками, підносьте її культуру, славте країну своїми досягненнями, бережіть волю і незалежність України, – з такими словами звертались до молодих людей, – любіть Україну, пишайтесь її символами, живіть в мирі і злагоді.

Вікторія Банник


Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор